Policia paralajmëron për grackat e phishing dhe abonimit me emailet iCloud dhe Google.
Mashtruesit aktualisht po dërgojnë email duke pretenduar se hapësira e ruajtjes së Apple iCloud ose Google është plot. Për këtë paralajmëron policia.

Në një raport të përditësuar, policia paralajmëron për grackat e phishing dhe abonimit që funksionojnë me email të rremë iCloud ose Google. Emailet nga kriminelët kibernetikë pretendojnë se vijnë nga Apple ose Google dhe thonë se hapësira e ruajtjes atje është e plotë dhe mund të zgjerohet pa pagesë ose me çmim të ulët. Apple u ofron të gjithë përdoruesve të iCloud 5 gigabajt hapësirë ​​ruajtëse falas, ndërsa Google ofron 15 gigabajt. Nëse hapësira është e zënë, klientët me abonime me pagesë mund të rezervojnë më shumë hapësirë ​​dhe funksione të tjera komoditeti.